Árpád Vezér Diáksport Egyesület – SÁROSPATAK

KÉZILABDA SZAKOSZTÁLY

A Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban már 1993-tól aktívan működik a KÉZILABDA SPORTÁG. Leány és fiú csapatainkat helyi és környékbeli diákokból állítjuk össze. Első rangosabb eredményeinket a fiúkkal a VI. korcsoportos országos elődöntőben értük el. Lányokkal többször voltunk megyei bajnokok, legnívósabb eredményünket az országos elődöntőben értük el, ahol a IV. helyezésért járó díjat hozhattuk el. Újonc megyei bajnokok is voltunk. Minden éven sikerül a megye első 3 helyezettjébe kerülni.

Az utánpótlás nevelést figyelembe véve edzőink kapcsolatban állnak és együttműködnek a környékbeli általános iskolákkal és a Sárospataki Torna Clubbal.

Célunk: a sportág népszerűsítése, az egyetlen olyan terem csapatsportág megtartása Sárospatakon, mely komoly hagyományokkal rendelkezik.

2014-ben a TAO kedvezmény lehetőségét kihasználva strandkézilabda pályát is építettünk városunkban, színesítve a kézilabda sportágat, és elindulva e sportág versenyrendszerében is. A debütálás nagyszerű sikerült, hisz a IV. korcsoportos fiúkkal az országos döntőben VII. helyezést értünk el.

Amatőr bajnokságban az V. és VI. korcsoportban is indulni szoktunk, lány és fiú vonalon egyaránt, hogy a kevesebb előképzettséggel rendelkező, de a sportágat szerető diákok is lehetőséget kapjanak megméretni magukat.

 

Jóváhagyó határozat